Noticias‎ > ‎

EL CM CASTELLÓ GUANYA AL CE CARCAIXENT

publicado a la‎(s)‎ 12 abr. 2012 3:29 por Naujoël Isipedia

EL CIRCULO MERCANTIL DE CASTELLÓ GUANYA (6½-1½) AL CE CARCAIXENT

En esta 11ª i última ronda del la Divisió d’Honor per equips, disputada el 31 de març de 2012 el CE Carcaixent ha perdut davant el Círculo Mercantil de Castelló.

Alineació de l’1 al 9 per part del CM de Castelló i de l’1 al 14 del CE Carcaixent dels respectius ordres de força.

Abans de l’hora tots dos equips estàvem presents en el local, per part de l’equip visitant no hem tingut incidències en el desplaçament i hem tingut la sort de trobar aparcament amb facilitat. No obstant això hem començat uns minuts després de l’hora oficial però amb completa normalitat.

Totes les partides han sigut llargues i no s’ha produït cap resultat fins pràcticament la tercera hora de joc.

Sembla que la primera en acabar ha sigut el 5º tauler Jose Remolar (B-CM Castelló) amb Benjamín Grau (N-Carcaixent). Sembla que ací s’ha jugat un gambit de rei o similar, però el negre ha tornat (o directament ha renunciat a capturar) el peó i s’ha produït una simplificació que ha derivat en un prefinal de torres alfils i cavalls. En principi la posició caldria considerar-la d’igualtat, però el blanc ha trobat la manera de generar iniciativa i el negre ha acabat perdent encara que no he vist com.

En el 2º tauler Gabriel Martinez (B-Carcaixent) s’enfrontava a Miguel Jordán (N-CM Castelló). Esta partida l’he vista bé perquè la tenia al costat. S’ha jugat una variant secundària de la India de Rei en la que al canviar una peça menor el negre ha vist alleugerits els seus problemes d’espai encara que així i tot ha tingut el cavall dama en la casella inicial durant moltes jugades. Potser açò ha induït a pensar a Gabriel Martinez que tenia avantatge o simplement que tenia l’oportunitat d’intentar aprofitar-ho, la qüestió és que el blanc ha començat a colocar les seues peces per a un atac en el flanc de rei, Dd2-Ae3-f4-f5-Tf4, etc. Miguel Jordan no s’ha descentrat i ràpidament ha desplaçat les seues peces menors al flanc de rei. En el procés el blanc ha hagut de sacrificar un peó per a frenar el contrajoc negre en el flanc de dama però en acabant no ha tingut cap importància. El negre ha sabut frenar l’ofensiva blanca i ràpidament s’ha fet amb la iniciativa, a partir d’ahí la posició blanca ha caigut com un castell de naips.

En el 3º tauler jugaven David Jordán (B-CM Castelló) amb Juan Peñafiel (N-Carcaixent). Esta partida a penes he pogut vore-la. S’ha jugat una espècie de catalana. En algun moment el blanc ha permés el canvi del seu Af4 per a reprendre de peó de g i seguidament fortificar el seu cavall a e5, però no he vist res més i no sé com s’ha produït el desenllaç. Finalment victòria en blanques per al jugador del CM de Castelló. D’esta manera han guanyat els dos germans Jordán.

En el 6º tauler Vicente Benavent (B-Carcaixent) s’enfrontava a Vicente J. Ortí (N-CM Castelló). No he vist l’obertura però la qüestió és que s’ha aplegat a una estructura de peons blanques e4-c4 negres d6-c6, d’esta manera el blanc ha gaudit d’un avantatge d’espai durant el mig joc ja que s’han conservat pràcticament totes les peces menors. En un moment donat el negre fa una captura que, en principi, li reporta dues peces menors per una torre, però el blanc intercala una captura de peó amb la peça que de tota manera anava a pedre i d’esta forma es manté un equilibri assimètric de material. El negre queda amb dos cavalls i el blanc amb una torre i varis peons, però el més important és que el negre sembla que té els seus cavalls “trompellots” o almenys molt passius en la primera línia... però ja no he vist res més i la partida ha finalitzat en taules.

En el 7º tauler José Miguel Pérez (B-CM Castelló) s’enfrontava a Raul Simon (N-Carcaixent). Esta partida ha sigut molt rectilinia. El blanc ha tingut un lleuger avantatge des del principi però el negre ha conservat una sòlida posició encara que ha quedat pitjor de temps. Quan el matx ja estava avançat Jose M. Pérez ha aprofitat esta circumstància per a observar com anava el conjunt del matx abans de decidir-se a forçar o no. Finalment a mesura que anaven produint-se els resultats s’ha fet evident que amb taules era més que suficient, ha renunciat a forçar i seguidament s’han certificat les taules.

En el 1º tauler s’enfrontaven José Roca (B-CM Castelló) davant Antoni Montalbán (N-Carcaixent). Esta partida ha sigut més complexa de l’habitual perquè s’han mantingut totes les peces fins ben entrat el mig joc. A l’inici de la partida José Roca ha consumit més temps però després els temps s’han igualat.

Enmig d’un mig joc complex es produïx esta curiosa posició després de 24 Dd5?¡ Cd4! 25 Ad1!  ... estranyament amb totes les peces sobre el tauler el negre no pot amenaçar la dama blanca instal·lada en d5.

Vàries jugades després es produixen una sèrie de canvis i s’entra en una línia forçada on el negre tenia taules per escac continu, però en els apurs de temps intenta forçar i permet possibles continuacions de clar avantatge per a les blanques però que requerien “eixir” amb el rei a camp obert, el blanc també molt apurat preferix no arriscar i finalment s’entra en una línia forçada d’escac continu.

En el 8º tauler Pere Palés (B-Carcaixent) jugava amb José Manuel Arrizabalaga (N-CM Castelló). En esta partida es va produir alguna obertura que va donar lloc al canvi dels peons d’e conservant-ne la resta i a més es produiren enrocs oposats amb el consegüent avanç de peons contra els enrocs contraris. En general la posició blanca em va sembla preferible i de fet en el postmortem varis jugadors indicàrem un g5! que s’antoixava molt profitós per al blanc, però el blanc no trobà la manera d’aprofitar esta i altres oportunitats d’atac i finalment la partida esdevingué en un final que donà lloc a la victòria final del negre.

Finalment en el 4º tauler s’enfrontaven Pablo Sampedro (B-Carcaixent) amb Erik Sos (N-CM Castelló). Esta partida estigué condicionada pel matiner canvi de l’alfil de caselles negres del blanc per un cavall negre que donà a Erik Sos una certa pressió, la posició blanca es mantingué durant moltes jugades però finalment, no sé exactament com, sembla que el blanc va perdre una qualitat i Erik Sos es féu amb la victòria.

D’esta manera es produí el resultat final:

CIRCULO MERCANTIL CASTELLÓ 6½ - CARCAIXENT 1½

  • Roca ½-½ Montalbán

  • Miguel Jordan 1-0 Martinez Peiro

  • David Jordán 1-0 Peñafiel

  • Eric Sos 1-0 Sampedro

  • Remolar 1-0 Grau

  • Orti ½-½ Benavent

  • Perez ½-½ Simón

  • Arrizabalaga 1-0 Pales

Amb esta derrota finalitza la participació del CE Carcaixent en Divisió d’Honor en la temporada 2012 després de perdre tots els matxos i quedar com a cuer de la categoria. A banda del resultat competitiu tots els jugadors hem tingut l’ocasió d’enfrontar-nos amb rivals molt forts i en general de jugar, i vore jugar, a més nivell, especialment amb els equips destacats de la categoria.

La pròxima temporada en 1ª Autonòmica intentarem fer una bona campanya però també jugar i divertir-nos. Esperem que les coses ens vagen millor.

Comments